Ala’a, tweedejaars, Sociologie en Antropologie in Haifa  

Het eerste semester van mijn tweede studiejaar is eigenlijk niet goed te beschrijven. Ik had hele uiteenlopende ervaringen, zowel op academisch als op sociaal vlak. Ik volgde verschillende vakken, die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hadden, maar door ze te bestuderen ging ik de samenhang zien.

Het verwerven van inzicht is een belangrijke vaardigheid, niet alleen voor een student, ook als persoon wil je je verschillende vaardigheden eigen maken om het dagelijkse leven beter te begrijpen.

 

Vrijwilligerswerk

Ik had het geluk bij Al Madinal Newspaper in Haifa hele verschillende berichten te mogen schrijven: interviews met lokale figuren en reportages over evenementen. Ik ben in contact gekomen met uiteenlopende mensen, die overigens niet allemaal een publieke functie hadden. Dit gaf mij de kans te ervaren hoe belangrijk het werk van elkindividu is.

 

Hoop op een betere wereld

Ik hoor vaak dat ‘mensen geen hoop meer hebben op een betere wereld’ - een gevoel dat ik volledig begrijp -, maar ik geloof dat hoop niet iets is buiten ons, maar iets ín ons. Ik krijg waardering voor de inspanning die elke persoon levert, ik krijg er ook begrip voor dat het moeilijk is om überhaupt te geloven (in verbetering van je situatie).

Aan de ene kant is het triest te zien en te horen dat b.v. arbeiders of vrouwen hun eigen inspanningen niet kunnen waarderen als gevolg van sociaaleconomische en culturele oorzaken en zij hun werk als zinloos ervaren. Maar aan de andere kant ben ik blij omdat dit ook een aanwijzing is hoe graag zij een betere wereld willen, en dat kun je niet willen zonder hoop. Dus hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn, als mens houden we nog steeds deze hoop als deel van ons menszijn.

 

Dank

Daarom dank ik bestuursleden en alle Vrienden van de Stichting. Ik vraag me wel eens af of ik mijn dankbaarheid voor jullie ondersteuning wel kan uitdrukken, en duidelijk kan maken dat deze steun niet alleen aan mij als persoon ten goede komt.

Direct naar

WAT DOET DE STICHTING?

 

Fondsen werven voor het Studiebeurzenproject.

 

Informatie geven over 'het andere Israël'.

Sinds 1989 met de uitgave van een contactbrief sinds december 2013 via FRIENDS.

 

Intensieve samenwerking met Sana Foundation.

uw vrijwillige bijdrage

belastingvrij