Amina studeert geneeskunde in Beer Sheva 

‘Ik ben aan mijn laatste jaar op de universiteit begonnen en blij mijn studie af te kunnen ronden na al die lange en intensieve dagen en nachten'.

'Het eerste semester was erg interessant, en nog belangrijker, niet zo intensief, zodat ik kan werken. Ik loop nu stages met als voornaamste doel verschillende aspecten van de gezondheidszorg te leren kennen om zo meer te weten komen over toekomstige opties. Ik heb eerst als arts- assistent gewerkt op afdeling spoedeisende hulp. Ik moest een minimum aantal diensten per maand meedraaien, maar soms kon ik meer werken. Ik mocht de patiënt onderzoeken en dan met een ervaren arts bespreken welke behandeling te kiezen. Op deze manier spring je bij tijdens piekuren en leer je hoe je arts moet zijn. Ik ben ervan overtuigd dat ik volgend jaar gemakkelijker met patiënten om kan gaan door de ervaring opgedaan in mijn huidige werk’.

 

Getrouwd

‘Onlangs ben ik om allerlei redenen verhuisd naar de stad waar ik vandaan kom, maar vooral omdat ik in december 2016 getrouwd ben. Ik woon nu met mijn man in zijn appartement. De bruiloft was geweldig, nu proberen we ons leven als getrouwd stel in te richten. Ik moet nu elke dag 2 uur met de trein van huis naar de universiteit en dus vroeg op en ben helaas laat thuis. Maar het valt wel mee, ik gebruik de reistijd om te studeren en te lezen. En binnenkort heb ik al mijn stages achter de rug en hoeft dat reizen niet meer’.

Direct naar

WAT DOET DE STICHTING?

 

Fondsen werven voor het Studiebeurzenproject.

 

Informatie geven over 'het andere Israël'.

Sinds 1989 met de uitgave van een contactbrief sinds december 2013 via FRIENDS.

 

Intensieve samenwerking met Sana Foundation.

uw vrijwillige bijdrage

belastingvrij