Maria, 3de jaar Speciaal onderwijs en Natuurkunde aan het Gordon College, Haifa.  

Mijn vrijwilligerswerk doe ik in de Tarkiz organisatie.

Bij deze organisatie voor opvang help ik kinderen een op een met leerproblemen of een leerachterstand. Ik maak dan gebruik van spelletjes, games en kaarten. Ik vind het fijn zo les te geven omdat het zo zinvoller is en leuker. Ook wordt er hier huiswerk gemaakt en ik leer ik kinderen groepsgewijs hoe zij het huiswerk moeten aanpakken.

Twee keer per week ben ik daar. Ik verwelkom de leerlingen, neem mijn studenten mee naar een rustige kamer of ga naar een huiswerkgroep. Ik assisteer ook de docent-vrijwilligers met de maaltijd: de leerlingen krijgen hier wat te eten omdat zij honger hebben na een schooldag.

 

Leuk semester

De directeur, Manal, is erg aardig, zij reikte mij methodes aan om leerlingen met leesproblemen beter te kunnen ondersteunen.

Rond Kerstmis nodigde zij ons uit voor een feest en gaf ons cadeaus. Ik ben erg blij omdat Tarkiz voor mij als een tweede familie voelt. Ook kwam er een nieuwe docent en wij raakten bevriend. Dat is voor mij alleen al het bewijs dat ik voor mijn vrijwilligerswerk de juiste plaats gekozen heb.

Ik ben ook begonnen een kind van 10 jaar, een trage lezer, sneller Arabisch te leren lezen, en tot een beter begrip te brengen van het Arabisch in het algemeen.

Direct naar

WAT DOET DE STICHTING?

 

Informatie geven over 'het andere Israël'.

Sinds 1989 met de uitgave van een contactbrief sinds december 2013 via FRIENDS.

 

Intensief samenwerken met SANA Foundation.

 

Fondsen werven voor het Studiebeurzenproject.

uw vrijwillige bijdrage

belastingvrij