Nada studeert Engels in Orogot 

'Om eerlijk te zijn, was het voor mij erg moeilijk om te gaan studeren. Niet omdat ik een laag IQ heb of zo, maar omdat ik een Bedoeïen-moslim vrouw ben. In onze kringen is het niet gebruikelijk dat een vrouw docent wordt, zelfstandig gaat wonen en zichzelf onderhoudt. Maar het lukte mij omdat mijn ouders niet zo conservatief zijn als de meesten uit hun omgeving. Zij zijn niet echt rijk, maar zij hebben mij zo goed als zij konden ondersteund en daar ben ik erg dankbaar voor.

In wezen ben ik een outcast, een buitenbeentje, zelfs op de universiteit. De meeste studenten zijn niet-Arabisch en je kunt wel stellen dat het voor hen een onaangename verrassing was te moeten constateren dat het nieuwe Bedoeïen meisje hogere punten haalde dan de meesten van hen.

 

Stokken en stenen raken alleen de huid, schaden de kern niet

Er ontstond een zekere vijandigheid, zelfs van de kant van sommige docenten. Maar schelden doet geen zeer. Nu ik een beurs heb is er een last van mij afgevallen en voel ik mij meer ontspannen en blij en dat zie je aan me. Dat heeft het gemakkelijker gemaakt om Arabische vrienden te krijgen, die erg waardevol zijn voor mij.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat, hoe moeilijk het soms is, er altijd dingen zijn die je sterk maken en je doen standhouden, zoals in mijn geval, mijn houding, mijn ouders, vrienden en de studiebeurs.

 

Vrijwilligerswerk

Kortom ik ben er dankbaar voor en voor de gelegenheid om deel uit te maken van zo iets geweldigs als dit vrijwilligerswerk, omdat dit soort projecten de wereld verbetert. Ik voel geen stress, studeer meer, voel me ontspannen, leef bewuster en ik geef als vrijwilliger hulp aan studenten die dat nodig hebben. Ik weet niet hoe ik het verschil moet beschrijven dat ik in mijzelf voel na het krijgen van deze beurs en het begin van mijn vrijwilligerswerk.

Direct naar

WAT DOET DE STICHTING?

 

Fondsen werven voor het Studiebeurzenproject.

 

Informatie geven over 'het andere Israël'.

Sinds 1989 met de uitgave van een contactbrief sinds december 2013 via FRIENDS.

 

Intensieve samenwerking met Sana Foundation.

uw vrijwillige bijdrage

belastingvrij