Reema, 3de jaar Theater, Engels en literatuur 

Dit semester was een grote uitdaging, van een derdejaars wordt veel tijd, inspanning en concentratie gevraagd. Ik heb heel hard gestudeerd en er hard aan getrokken om mezelf te bewijzen dat ik dit semester, ook al was dat pittig, kon halen.

Ik mag wel zeggen, dat het qua cijfers zeer geslaagd was. Maar deze maanden zijn ook mentaal zwaar geweest. Ik kreeg te maken met seksuele intimidatie terwijl ik mij tegelijkertijd moest richten op mijn studie en carrière. Dat was niet gemakkelijk, maar ik heb uiteindelijk een evenwicht gevonden tussen mijn persoonlijke leven en mijn academische leven. Gelukkig voel ik mij nu veel beter na maanden van angst en paniek aanvallen.

 

Vrijwilligerswerk

 

Mijn vrijwilligerswerk bij het ‘kinderen in gevaar’ centrum heeft mij op meerdere wijzen verrijkt. Ik kreeg de gelegenheid om er te zijn voor de kinderen als zij mij nodig hadden en kon hen helpen met kunst- en andere schoolvakken.

Als ik zag hoe de kinderen genoten van de theater workshops die ik gaf, voelde ik veel voldoening en kreeg ik een warm hart. Het was niet gemakkelijk om te jongleren tussen de universiteit, kunst, vrijwilligerswerk en goed te zorgen voor mijn gezondheid. Maar ik voel mij nu voldaan, en hoewel ik mij wel voorgenomen heb het rustiger aan te doen volgend semester, voel ik mij okay en tevreden.

 

Toekomst

Ik heb een aanbod gekregen om te gaan werken als toneelmeester in een geplande theateruitvoering, een coproductie van het Theater Festival Avignon en het theater Khashabi, een onafhankelijk Palestijns theatergezelschap dat steeds internationale erkenning en waardering krijgt. Ik hoop dat ik door daar te werken meer praktische ervaring krijg voor mijn carrière. Hopelijk opent het deuren voor mij in de toneelwereld.

 

Dankbaar

Alles bij elkaar denk ik dat ondanks de stressvolle en veeleisende periode die achter me ligt, ik qua persoon gegroeid ben en mijn horizon heb verbreed.

Ik wil zowel de Stichting Vrienden van Nazareth als de SANA Foundation bedanken voor de ruime beurs. Die heeft mij ongelooflijk geholpen en ik hoop dat ik bewezen heb dat ik die waard ben geweest.

Direct naar

WAT DOET DE STICHTING?

 

Informatie geven over 'het andere Israël'.

Sinds 1989 met de uitgave van een contactbrief sinds december 2013 via FRIENDS.

 

Intensief samenwerken met SANA Foundation.

 

Fondsen werven voor het Studiebeurzenproject.