Saida, 2e jaar Psychologie en Sociologie  

Ik ben zo blij met de beurs die ik van jullie krijg en ik mij kan richten op mijn studie aan het Ashkelon college in plaats van op bijbaantjes en op geld bijeenschrapen.

Haar achtergrond

Het was voor mij als student, met Arabisch als moedertaal, moeilijk vloeiend Hebreeuws te spreken en te discussiëren. Nu beheers ik die taal en ben ik vaak de eerste die een vraag stelt of met een antwoord komt. Bovendien woon ik in de Negev, in het zuiden van Israël. Ons gezin bestaat uit negen personen, mijn ouders niet meegerekend. Dankzij de beurs kan ik het mij veroorloven met de bus te gaan, wat handig is en mij meer zelfstandigheid geeft.

 

Februari 2022, schrijft Saida ons:

 

Het was een moeilijk jaar. Het zou gemakkelijker geweest zijn, als er iemand was op wie ik kon steunen, maar ik had niemand behalve mij zelf, en de beurs van de Stichting Vrienden van Nazareth die ik het eerste en tweede jaar van mijn studie kreeg.

Ik probeer mij volledig te richten op mijn studie en besteed daar al mijn tijd aan, dus ik heb letterlijke geen tijd om daarnaast een baantje te hebben. Omdat beetje bij beetje de situatie moeilijker wordt, heb ik de afgelopen maanden als vrijwilliger in een ziekenhuis gewerkt. Ik heb ook geleerd hoe bij patiënten bloed af te nemen en ondersteun de verpleging daarin. Deze handeling heet flebotomie en ik doe dat als onbetaald werk.

Dank aan de Stichting Vrienden van Nazareth voor hun steun.

 

Grote veranderingen

De afgelopen twee jaar hebben mij in veel opzichten veranderd: ik heb meer verantwoordelijkheid genomen en nauwelijks meer vrije tijd vanwege de hoeveelheid stof die ik moet bestuderen. Mijn hang naar zelfstandigheid en mijn zelfvertrouwen zijn enorm toegenomen. Ik had ook nooit gedacht dat ik vrienden buiten mijn gemeenschap zou maken. Nu heb ik veel vrienden met een Joodse of Christelijke achtergrond.

Mijn kijk op het leven is veranderd, ik heb ontdekt dat succes een hoop inspanning, tijd en geduld vergt. Ik wil mij steeds meer op mijn studie richten en goede cijfers halen.

Direct naar

WAT DOET DE STICHTING?

 

Informatie geven over 'het andere Israël'.

Sinds 1989 met de uitgave van een contactbrief sinds december 2013 via FRIENDS.

 

Intensief samenwerken met SANA Foundation.

 

Fondsen werven voor het Studiebeurzenproject.