Saida, 1e jaar Psychologie en Sociologie  

Ik ben zo blij met de beurs die ik van jullie krijg en ik mij kan richten op mijn studie aan het Ashkelon college in plaats van op bijbaantjes en op geld bijeenschrapen.

Haar achtergrond

Het was voor mij als student, met Arabisch als moedertaal, moeilijk vloeiend Hebreeuws te spreken en te discussiëren. Nu beheers ik die taal en ben ik vaak de eerste die een vraag stelt of met een antwoord komt. Bovendien woon ik in de Negev, in het zuiden van Israël. Ons gezin bestaat uit negen personen, mijn ouders niet meegerekend. Dankzij de beurs kan ik het mij veroorloven met de bus te gaan, wat handig is en mij meer zelfstandigheid geeft.

 

Grote veranderingen

Het afgelopen jaar heeft mij in veel opzichten veranderd: ik heb meer verantwoordelijkheid genomen en nauwelijks meer vrije tijd vanwege de hoeveelheid stof die ik moet bestuderen. Mijn hang naar zelfstandigheid en mijn zelfvertrouwen zijn enorm toegenomen. Ik had ook nooit gedacht dat ik vrienden buiten mijn gemeenschap zou maken. Nu heb ik veel vrienden met een Joodse of Christelijke achtergrond.

Mijn kijk op het leven is veranderd, ik heb ontdekt dat succes een hoop inspanning, tijd en geduld vergt. Ik wil mij steeds meer op mijn studie richten en goede cijfers halen.

 

Plannen na Corona

Ik ben ambitieus en zit vol plannen. Vanwege het coronavirus heb ik geen vrijwilligerswerk kunnen doen. Maar ik begin eraan zo gauw het weer mogelijk is. Ik wil graag werken in het Surka ziekenhuis in Beer-sheva en denk erover Russisch te gaan studeren, iets wat ik altijd al wilde.

Vaccineren was voor iedereen een nieuwe ervaring. Hoewel veel mensen mij huiverig probeerden te maken, heb ik het toch laten doen en met mij de meerderheid van de mensen.

Direct naar

WAT DOET DE STICHTING?

 

Informatie geven over 'het andere Israël'.

Sinds 1989 met de uitgave van een contactbrief sinds december 2013 via FRIENDS.

 

Intensief samenwerken met SANA Foundation.

 

Fondsen werven voor het Studiebeurzenproject.

uw vrijwillige bijdrage

belastingvrij