Sana Foundation 

Sana Foundation is een partner van de Stichting Vrienden van Nazareth in Israël. Doel is om studiebeurzen te verstrekken aan Palestijnse studenten, vanuit dezelfde intentie als de Stichting. De financiering hiervan kan voor een deel gerealiseerd worden met de terugbetaling van het geleende deel van de beurs die studenten ontvingen van de Stichting Vrienden van Nazareth.

 

Bij de foto(november 2018):

Het nieuwe bestuur van Sana Foundation met Trees. v.l.n.r. Ruud, Sanaa, Abeer en Mysoon. De foto is gemaakt door Lana, op de foto hieronder, bestuurslid sinds 2009.

Nieuwe ontwikkelingen Sana Foundation 

Trees Kosterman, al vele jaren een van onze contactpersonen, ondersteunt met enthousiasme het bestuur van Sana Foundation, sinds december 2017.

Met behulp van het netwerk van de Stichting zijn vier nieuwe mensen bereid gevonden tot het nieuwe bestuur toe te treden en onlangs officieel geregistreerd. Een grote prestatie, het is nl. niet eenvoudig voor een Palestijnse NGO, bestuurlijke en administratieve zaken, wettelijk geregeld te krijgen. Momenteel zijn vier studenten aan het programma van Sana toegelaten. Zij ontvingen onlangs de eerste helft van de hun toegewezen beurs. Lees hier Trees haar verslag van het afgelopen jaar.

Betekenis van Sana Foundation

 

Sana is het Arabische woord voor ‘Het Licht’ . De letters zijn op zichzelf ook een afkorting van de drie woorden ‘Academic Women Together’.

 

Deze naam is bedacht tijdens de oprichtingsvergadering op I4 Februari 2009 in Nazareth.

De visie van Sana is dat iedere Palestijns Arabische vrouw in Israël de mogelijkheid krijgt een academische studie te gaan volgen.

Direct naar

WAT DOET DE STICHTING?

 

Fondsen werven voor het Studiebeurzenproject.

 

Informatie geven over 'het andere Israël'.

Sinds 1989 met de uitgave van een contactbrief sinds december 2013 via FRIENDS.

 

Intensieve samenwerking met Sana Foundation.

uw vrijwillige bijdrage

belastingvrij