Palestijnse studenten in Israël 

Palestijnse studenten in Israël zijn meestal meisjes, echte doorzetters en heel intelligent. Zij studeren aan universiteiten en aan het hoger beroepsonderwijs in Tel Aviv, Haifa, Jerusalem en Beer Sheva.

 

Palestijnse in Israël

Opgroeien als Palestijnse in Israël betekent thuis geen Hebreeuws spreken, de taal van het onderwijs, maar Arabisch. Behorend bij een minderheid in een land is het bovendien moeilijk een gelijkwaardige positie te verwerven. Voor meisjes is het extra moeilijk, de Palestijnse cultuur is nog behoudend ten aanzien van hun mogelijkheden zich buiten de familie te bewegen.

 

Ervaringen

Aan het begin van het jaar sturen studenten een evaluatie en een persoonlijke impressie. Iedere keer opnieuw blijkt dat hun studie, maar zeker ook het vrijwilligerswerk, hen veel ervaringen geeft. Positieve, maar soms ook moeilijke, spannende of energievragende.

 

SANA Foundation

“Jonge Palestijnse vrouwen laten studeren in hun eigen land om als hoogopgeleide vrouw een gelijkwaardige gesprekspartner te zijn van Israëlische leeftijdgenoten”.

Daarom steunt de Stichting sinds 1985 vrouwelijke Palestijnse studenten met een studiebeurs voor academisch onderwijs. Om de continuïteit hiervan te garanderen, is een aantal jaren geleden Sana Foundation, onze partner-organisatie in Israël, opgericht. Daar plukken wij, de beide besturen, na de inspanningen van de afgelopen jaren, de eerste vruchten van. Dit jaar krijgen reeds zeven studenten hun studiebeurs en begeleiding van Sana Foundation. Eén van deze beurzen wordt betaald met reeds terugbetaalde leningen. De andere zes worden gefinancierd met onze bijdrage aan SANA Foundation. Nog drie studenten ontvangen hun beurs en begeleiding uit Nederland. Lees hun halfjaarlijkse impressies.

Conferentie van Sana Foundation in Nazareth in oktober 2013

Direct naar

WAT DOET DE STICHTING?

 

Informatie geven over 'het andere Israël'.

Sinds 1989 met de uitgave van een contactbrief sinds december 2013 via FRIENDS.

 

Intensief samenwerken met SANA Foundation.

 

Fondsen werven voor het Studiebeurzenproject.

uw vrijwillige bijdrage

belastingvrij